Történések a játék világában: 2019. január - február

A BRFK II. kerületi Rendőrkapitánysága ismeretlen tettesek ellen indított nyomozást, miután a rendelkezésre álló adatok szerint valakik január elején két alkalommal is megrongálták a Margit híd kőkoronáinak kőkeresztjeit - írja a police.hu

Többnapos áramkimaradás volt februárban Óbuda és Újlak egyes részein, mely több mint 1000 háztartást érintett. A fokozott rendőri jelenlétnek köszönhetően a bűncselekmények száma nem emelkedett.

Eladó a legendás kisállattemető a Budapest határán lévő Alsónémedin.
A képek alapján teljesen olyan, mint egy valódi temető - kicsit hátborzongató. "Olyan vállalkozó szellemű személyt keresünk, aki meglátva az üzleti lehetőséget ebben a funkciójában, a továbbiakban is lelkiismeretesen üzemeltetné" - írják. 35 millió forintért már lehet is vinni. - Urbanista

Ektoplazmával felrajzolt graffitik jelennek meg február elején a Margit híd és az Árpád-híd között. Az újonnan kijelölt terület a Váci úttól egészen a Flórián térig terjed, beleértve a GörPower területét is. A horgonyt és szemet ábrázoló kép alá a "Mors Victus" feliratot írták.

A Nyugati téren az alábbi felirat jelenik meg az Alkonyban:
"Egy védelmem alatt álló kísértet elpusztításáért az Obskurus Krédó tagjainak fejére 10.000.000 Ft vérdíjat tűzök ki, mely egyenértékű Mementóra vagy szívességre cserélhető. - A Dunai Hajós"

Facebook megosztások útján terjed az Országos Mentőszolgálat oldalának közleménye, amiben egy idős, azonosítatlan hajléktalan férfi hozzátartozóit keresik. A férfi a Blaha Lujza téri aluljáróban esett össze február 14-én, hajnali két órakor, akire delíriumos állapotban találták rá a rendőrök, állapota kritikus.

"A kísértetjárta Duna" címmel írt cikket a TruhtSeekers városi legendákkal és összeesküvés-elméletekkel foglalkozó blogja. A cikk írói furcsa fényjelenségekről, többek által észlelt éteri suttogásokról, és közelmúltbeli állítólagos megszállási esetekről számol be a Duna belvárosi szakaszának környékén. A blog felhívást intézett, és várja a témában az olvasók tapasztalatait.

A Terror Háza Múzeum kiállítási épülete 2002-ban nyitotta meg kapuit. Az eltelt több mint 16 év szükségessé tette az épület belső tereinek felújítását, egyes világítótestek korszerűbb megoldásra való cseréjét - olvasható a múzeum honlapján. A szükséges renoválás mellett a műtárgyvédelemre is hangsúlyt fektetünk, ezért az épületben kiállított tárgyakat is újra restaurálják kollégáink. Az érintett időszak alatt - 2019. január 1. és október 22. között - múzeumunk nem látogatható.

Tényfeltáró riportot írt az Index újságírója az Országos Rendőrfőkapitányság, és az Alkotmányvédelmi Hivatal közös akciójáról. A januárban zajló tüntetéssorozatok alatt a belvárosban több, eddig halottnak nyilvánított személyt fogtak el, akiket a demonstráció alatt elhunyt K. Dániel törzsőrmester meggyilkolásával vádolnak. Egy nevét elhallgató forrás beszámolója alapján a letartóztatásnak hála áttörés történt a 2017 októberétől megszaporodó kegyeletsértési eljárások ügyében is.

Budapest hajléktalanok által gyakran menedéknek használt aluljáróiban a Golgota hegyet ábrázoló graffitik tűntek fel egyik napról a másikra - szúrta ki az Urbanista. A stencillel felfújt minimalista alkotások egy görbe vonalból és három keresztből állnak, alatta "Az ördög Bibliája" felirat olvasható.

Pályázati támogatásoknak köszönhetően megújul az Árpád-házi Szent Erzsébet-plébániatemplom urnatemetője. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal pályázatán szerepelt sikeresen az erzsébetvárosi plébánia. 42 millió forintot nyertek a templom urnatemetőjének restaurációjára. Mint Varga Zoltán plébános a sajtótájékoztatón elmondta: az urnatemető felújítása elsősorban a falnedvesedés, falrepedések, rossz állagú és az épülethez nem illő szabvány miatt szükséges. A munkálatok alatt a halottaikat egy másik korszerű intéményben látogathatják meg szeretteik. A felújítási munkálatok előre láthatóan 2019. szeptemberig tartanak majd.

Megjegyzések