Történések a játék világában: 2019. május második fele

A május 18-án 23 óra 2 perckor történt robbantással kapcsolatos fejleményekről nemrég váratlanul feloldották a teljes hírzárlatot a hatóságok, és ma reggel nyolckor megtartották az ügy első hivatalos sajtótájékoztatóját. Az Országos Mentőszolgálat és a Budapesti Rendőrfőkapitányság közös nyilatkozata szerint a másfél hete történt robbantás több halálos áldozatot is követelt, nyilatkozott az OMSz nevében Szépvölgyi Anna sajtóreferens, azonban ezek pontos kilétét az eset frissességére és a hozzátartozók kifejezett kérésére nem kívánta felfedni. Hozzátette, hogy az ügyben több kisebb testi sérülés is történt, illetve sokan - főleg az eset szemtanúi - panaszkodnak poszt-traumás tünetekre, minden ilyen esetet a Mentőszolgálat kiemelten, a tragédia súlyosságának megfelelően kezel. Szépvölgyi Anna csupán egyetlen kérdésre válaszolt, amiben megtudtuk, hogy a Mentőszolgálat gyorsan ért a helyszínre, és precíz munkát végzett, azonban a halálos áldozatokat megmenteni nem tudták, ők a robbanás következtében azonnal szörnyethaltak. Madarász Zoltán az ORFK szóvivője tájékoztatta a sajtót, hogy az ügyet a nemzetbiztonsági szervek bevonásával kiemelten kezelik, és talán túlzó optimista módon a nyár végére ígért vádemelést az ügyben, de az ügy részleteire nem tért ki, és kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni.

Több személyi sérülés történt a Gozsdu udvarban, miután elszabadult a hangulat a szórakozóhelyen. A Rendőrség a helyszínre érkezve felszólította a tömeget, hogy hagyják abba a tevékenységüket, de mivel többszöri felszólításra sem fejezték be a szórakozást, rendőrségi intézkedésre kellett feloszlatni az eseményt. Tizenkilenc embert, köztük két fiatalkorút állított elő végül a Hetedik Kerületi Rendőrfőkapitányság, illetve további három áll jelenleg is körözés alatt. Az Ügyészség szerint az esemény három fő felbujtója akár börtönbüntetést is kaphat, a legtöbbjük ellen azonban valószínűleg szabálysértési eljárás fog folyni. Milliós tételű büntetésre számíthat az udvar fenntartója, miután fiatalkorúak is részt vettek az eseményen.

Az Aquincum Gyógyszergyár az ellene folytatott eljárások ellenére sikeresen piacra dobta a saját fejlesztésű Oktoeltin alapanyagú nootropikus gyógyszerét, miután az Országos Gyógyszerész Kamara és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi intézet sem talált kifogást a szer piacra dobása ellen. Sáros Péter, a gyógyszergyár szóvivője az általa "nyugatról importált és elavultnak minősülő" Piracetám alapú szerekkel kívánja felvenni a versenyt a gondolkodásserkentők piacán. A közzétett adatok szerint az Oktoeltin kifejlesztése majdnem öt évig tartott, és 14 milliárd forintot emésztett fel az Aquincum Gyógyszergyár Zrt. költségvetéséből. A befektetők pozitívan reagáltak a hír bejelentésére. Sáros Péter szerint még dolgoznak a termék hiteles, és sikeres marketingstratégiáján, de már gőzerővel működik a harmadik kerületben a gyógyszer gyártása. Amint kész a doboz design, és minden szükséges engedélyt megkapnak, bárki kérheti a háziorvosát, hogy részesülhessen az új magyar gondolkodásserkentő adta lehetőségekből. A termék várhatóan szeptemberben kerül a gyógyszertárak polcaira.

Alkony Hálózat:

A Duna-parton lévő Cipőknél valaki az egyik tűzfalra felírja Ektoplazmával
az aláíró felek kivételével a Hajós Békéjének minden egyes pontját.

A Blaha Lujza téren álló Népszínház emlékkő arcai közé valaki az utóbbit írja fel Ektoplazmával:
"
Ha bajod van az Abmortalokkal hívj: 06705356485"

A 4-es villamos egyik szerelvényére a következőt írták fel Ektoplazmával:
"
Ideje a Bűnevőknek azzal foglalkozni ami a dolguk. Ha tenni akarsz, keresd Razt."

Valaki több köztéri szoborra Ektoplazmával könnycseppeket rajzolt fel. Mindegyik talapzatán az alábbi felirat olvasható: "A Hajós Békéjének áldozata"

A belváros számos pontján egyik éjszakáról a másikra ez a négy Ektoplazma-graffiti jelenik meg:

"A Hajós rabjai vagyunk!"
"Holtamban is láncra vert a Hajós."
"Hajós-terv"
"Üzenjünk a Könyvtárnak"


Megjegyzések