Történések a játék világában: 2019 november - január


Rendkívüli bejelentést tett Gál Kristóf rendőrségi alezredes. Az ORFK szóvivője megerősítette, hogy október 28-án elfogták Sz. Istvánt, a népszigeti robbantás első számú gyanúsítottját.
"A gyanúsítottat a BRFK munkatársai egy betörés helyszínén azonosították. Sz. István a lakók közül két túszt ejtett, akiket később a túsztárgyalás folyamán kimentettek az épületből. Végül a Terrorelhárítási Központ szakemberei ártalmatlanították az elkövetőt, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van. Személyi sérülés nem történt."

Felborult gyertya okozott lakástüzet a II. kerületben. A műemlékvédelem alatt álló hűvösvölgyi ingatlan szilveszter éjszaka gyulladt ki, a tűzoltók hajnalig harcoltak a lángokkal. A tűznek halálos áldozata is volt.

Az országos reklámkampány meghozta a sikert: tarol a lakosság körében az új magyar szabadalom, az Aquincum Gyógyszergyár Zrt. Oktoeltin névre keresztelt nootropikus serkentője. "A vényre kapható gyógyszer serkenti a gondolkodást, segít a memóriazavarok kezelésében, illetve időlegesen mérsékli a demencia tüneteit is. A fogyasztói felmérések alapján az Oktoeltin főként a huszonéves egyetemisták, illetve az idősebb korosztály körében örvend kiemelkedő népszerűségnek" - nyilatkozta Sáros Péter, a gyógyszergyár szóvivője. A sikert jól mutatja, hogy a cég részvényeinek értéke az utolsó pénzügyi negyedévben 2.3 százalékpontot emelkedtek.

"Eltitkolt szektatevékenység a fővárosban!" címmel írt cikket a TruhtSeekers városi legendákkal és összeesküvés-elméletekkel foglalkozó blogja. A hűvösvölgyi tüzet boncolgató cikk szerint az épületben a Katasztrófavédelem munkatársai egy kórházi ágyakkal, és orvosi műszerekkel felszerelt szoba maradványait, valamint rituális kellékek mellett a pincehelyiségben egy kínzótermet találtak egy szinte teljesen porig égett holtest mellett.

A Youtube-on, és több hírportálon egy mobiltelefonnal készített felvétel jelenik meg a Kínai Nagykövetség előtti hongkongi szimpátiatüntetésről. A pár száz fős tömeg és a rohamrendőrök sorfala között közel húsz kopaszra borotvált buddhista fiatal alkot élő láncot. A felvételen látszik, ahogy a békés tüntetők közül a rohamrendőrök megpróbálják kiemelni a buddhisták vezetőjét, aki szinte mint egy koszos inget dobja le magáról a páncélos férfit, majd hangosan kijelenti, hogy legitim polgári engedetlenség keretein belül megtagadja a letartóztatást, és elsétál a híveivel.
A 444 másnap interjút készít a társaság vezetőjével, aki
Kovács Géza Shakyamuni néven mutatkozik be, és a magukat Szelídeknek nevező közösségről beszél, akik teljesen elutasítják az erőszak összes formáját, valamint meg akarják mutatni, hogy az általa "aktív pacifizmusnak" hívott mentalitással sokkal hatékonyabban meg lehet őrizni a békét, hisz az erőszak csak erőszakot szülhet.  

A város összes Bűnevője január 10-e folyamán valami különöset tapasztal. Mindenki előtt egy női arc jelenik meg, aki a tévéből, a Youtube reklámblokkjából bukkan elő, vagy éppen a 4-6-os oldalán mosolygó kozmetikai termékeket reklámozó modellt cseréli le. Az oldalt borotvált, fekete hajú nő szinte csak egy fél percre villan fel. Arcát és testét szemek borítják, és a Bűnevők a saját fejükből hallják a hangját.
"A várost elborította a szenny, és a mocsok: Bűnevők Abmortalokkal közösködnek, a Dunai Hajós kísértetek fölött önrendelkezik kénye szerint, és még mindig három Sosem Fogant áskálódik az árnyakban. MIT CSINÁLTATOK EDDIG?! Tanácskozzatok, mert minden jövőbeli akciónál VEZETŐKET ÉS FELELŐSÖKET AKAROK LÁTNI! Február elejéig van időtök eredményeket elérni, vagy a város aranyban és tűzben fog megtisztulni."


Alkony Hálózat:

Buta fiú, buta fiú,
Haja arany, szeme kék,
Hasonmással álldogál
a Varázskastély peremén.

Egy találka, egy kézfogás,
A két iker üzletel,
Felhalmozott tudástár
Egyszerre csak lángra kel.

Kettő helyett egy élte túl,
Nyomában csak hazugság.
Véres szájjal foghíjasan
Várja őt a társaság.


Új játékelem!

Emellett két új mérőegységet is láthattok majd a játékon.

A régebben megszavazott Szemfedőt, ami tizedes pontossággal mozog 1-10-es érték között. Erőssége megmutatja, hogy mennyire rejtettek a Bűnevők, milyen élesen különül el egymástól az élők, és a holtak birodalma. Alacsony pontszámnál komplikációk merülhetnek fel, incidensek történhetnek, míg a magasabb pontszámnál maguk a karakterek is védettebbé válnak a rendőrségtől, például ritkul a randalírozó kísértetek, és a tevékenykedő nekromanták száma. Az értéket az élő játékon hozott döntések, valamint a leadott egyéni cselekedetek határozzák meg.

A második elem megmutatja a játék összideje alatt a Fénybe juttatott kísértet számát, mely a Bűnevők egyik legfőbb feladata. Számuk nem csak tájékoztató jellegű, az összeg rejtett játékmechanikákhoz kapcsolódik.

Szemfedő: 6.3
Fénybe juttatott lelkek száma: 2








Megjegyzések