Történések a játék világában: 2020 március - június eleje

Március:

A Szomorú Vasárnap eseményével kapcsolatban megnőtt az érdeklődés a természetfelettivel foglalkozó könyvek és regények iránt. A klasszikusnak minősülő fikciók mint a Da Vinci kód mellett a híresebb okkult könyvek (Paracelsus, Franz Bardon, etc) mellett dupla-platinum eladást produkált Adam Rollins Véteknyelők című műve is, amely tartalma kísértetiesen emlékeztet évekkel ezelőtti, ám ténylegesen Budapesten történt eseményekre, és jelenleg 12 nyelvre való fordítása van előkészületben. A kiadó megígérte, hogy megalkudnak Mr. Rollinssal a folytatásról, és köszönik a lelkes érdeklődést.

A televíziós és filmes médiában azonban nagy a támogatói pánik, így több sorozat és film is lemondásra kerül. Egy kiszivárgott interjú szerint a Disney fontolóra veszi, hogy kiírja a Marvel Filmes Univerzumból a fizikai valóságot manipulálni képes Skarlát Boszorkány karakterét, illetve egészen biztos, hogy a Supernatural 16. évada idén nem kerül levetítésre, ha egyáltalán bármikor is műsorra kerül. A South Park készítői gyorsan reagálva csináltak egy epizódot, amiben Soros György személyesen robbantja fel a budapesti Deák teret.

A WikiLeaks-re kikerült egy “Andrassy papers” névre hallgató dokumentumegyüttes, amit állítólag a Magyar Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai készítettek, és egyértelműen kizár minden lehetséges tudományos magyarázatot az események mögött. Az Andrassy papers és az általános közhangulat miatt több globális ateista szervezet feloszlik, mások pedig gyanúsan csöndben vannak, és nem kommentálják az eseményt. A világ vezető egyházai jelentős mennyiségű megtérésről számolnak be, illetve komolyan megnőtt az igény az alternatív egyházak felé is.

Az események fényében a nemzetközileg ismert közéleti személyek óvatosan fogalmaznak, megnyugtatónak szánt beszédeikben a legtöbben kiemelik, hogy ők maguk személyesen dolgoznak azon, hogy ilyen katasztrófa az ő országaikban ne történhessen. Donald Trump amerikai elnök a Space Force mellett létrehozza a második új oszlopát az Amerikai honvédelemnek Magic Force néven. I. Ferenc Pápa pedig bejelenti, hogy ezek minden kétséget kizárólag az utolsó idők, és a megváltás reményét ígéri azoknak, akik bűnbánatot tartanak, és megtérnek Jézus tanítására.


Április:

Április 2-án, 17:38 perckor negyed órára a Budapest felett található égbolt aranyszínűvé változott. A mindenki által hozzáférhető szociális médiát elárasztották a tájképek, Instagram modellek pózoltak a különleges természeti tüneményben, ami amilyen hirtelen keletkezett, olyan gyorsan tűnt is el. Másnap több újság is lehozza, hogy ugyanazon napon a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szanatórium utcai telephelyén gázrobbanás történt, ami 7 halálos áldozatot követelt, valamint többeket súlyos sérülésekkel ápolnak jelenleg is. Az anyagi kár jelentős.

A Szukits Könyvkiadó közleményt ad ki az Adam Rollins gondozásában megjelent Véteknyelők trilógia sorsáról. Sajnálattal jelentették be, hogy Mr. Rollins nem folytatja a tovább írói tevékenységét. A kiadó további rossz hírekkel szolgált: habár a méltán híres bestseller-író a második kötetet befejezte, azt a közelmúltban lezajlott tragédiát feldolgozó témája miatt nem jelentetik meg.

Az Országgyűlés a Fővárosi Közgyűlés döntése ellenére megszavazta a Liget-projekt folytatását, valamint bővítését. Jelenlegi tervek szerint az UNESCO örökségvédelmi szervezete által kifogásolt acélból és üvegből épülő MOL torony építkezési munkálatai is gőzerővel folynak. A legújabb tervek szerint a Városligetben új vendéglátóipari egységek is helyet fognak kapni, ezzel központosítva a parkot, melynek tervezete szerinte 76%-a beépül 2023-ra.


Május:

Egy új keresztény szervezet alapult a fővárosban Mária Segítő Kezei néven. A főként gyermekoktatásban, idősgondozásban jártas apácák karitatív alapon látogatnak rászoruló olyan nyugdíjasokat, akiket egészségügyi állapotuk hátráltatja a hétköznapi tevékenységeik ellátásában.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága 01080-157/196/2020. körözési számon eljárást folytat az ismeretlen helyen tartózkodó 17 éves Kemesi Judit ügyében.
A fiatal lány 2020. május 18-ám zuglói otthonából ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról.

Kemesi Judit 166 centiméter magas, hosszú, szőke hajú, barna szemű lány. Eltűnésekor a képen látható fehér ujjatlan felsőt, kék farmernadrágot és fehér sportcipőt viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható Kemesi Juditot felismeri, tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett hívja az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámát, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.



Szemtanúk leírása szerint öngyilkos lett egy ismeretlen férfi Budapesten, aki a Gellért-hegyről vetette le magát. A kiérkező rendőrök és tűzoltók nem találtak testet a tett helyszínén. Az önkezűség nem megállapítható mivolta miatt körözést adtak ki ismeretlen tettes ellen.

A Ligetvédők békés demonstrációt szerveznek a Liget-projekt megvalósítása ellen. Az eleinte tízezres nagyságrendű tüntetések hamar a kormány kritikusainak fő tiltakozási platformjává válik. A Green Peace és egyéb zöldszervezetek aktivistái napokon keresztül fákhoz láncolják ki magukat, valamint több esetben az építkezést végző munkagépeket szabotálják. Több tüntetőt garázdaság vádjával állítanak elő.


Június eleje:

A Liget-projekt elleni demonstrációhullám korrupció ellenes mozgalommá nőve közel százezres tömeget mozgat meg. Az indulatok elszabadultával egyes tüntetők munkagépeket gyújtanak fel, a rendvédelmi szervek hathatós erő bevetésével válaszolnak: könnygázt és gumilövedékeket vetnek be az erőszakossá váló tömeg megállítása céljából. Egy videófelvétel is kikerül, amiben az egyik rohamrendőr három méteres távolságból gumilövedékkel arcon lő egy transzparenseket szorongató fiatal lányt. a komoly koponyasérülést szenvedett K. Amália a mentőben belehalt sérüléseibe. A tüntetéshullám a hír hallatára zavargássá fajul, a macskakővel és ütőerő növeli tárgyakkal felszeret tüntetők összecsapásai a vízágyút, és gumilövedéket bevető rohamrendőrökkel a következő napokban további két halálos áldozatot követeltek, a tüntetéshullám intenzitása pedig nem látszik enyhülni.

Interjút készített az RTL Klub az OKTV matematikaversenyt megnyerő Galambos Rómeó Tarzannal. A 15 éves versenyzőt komoly csalással kapcsolatos vádak érték, azonban Rómeó matematikatanára állítja, hogy a korábban 2-es tanuló a múlt évben meglepő fejlődésen esett keresztül. Rómeó is hihetetlennek tartja saját teljesítményét, és a televízióban is szerette volna megköszönni az Acquincum Gyógyszergyár Zrt-nek a győzelmét, ugyanis saját bevallása szerint az Oktoeltin névre keresztelt, magyar szabadalom alapján készülő nootropikus szer javította a koncentrációját, és így szeretett bele a matematika világába. Nélkülük sosem érhetett volna el ilyen eredményt.

Baleset történt a Terror Házában. Az egyik látogató sérülése komoly biztonsági kérdéseket vetett fel az épület állapotát illetően, így a kárfelmérés, és nyomozás időtartamára a múzeum felfüggesztette a pincében kiállított tárlat látogathatóságát.

"Imádkozzunk a háborúban elhunytakért!" címen a katolikus egyház rendhagyó misét hirdet az első világháborúban elhunyt magyar katonák, és civilek emlékének őrzése céljából. Az egyházat egyes hírportálokon és a szociális médiában komoly kritika éri a Trianon 100 éves évfordulója kapcsán meghirdetett  rendezvény miatt, ám a június 28-án, a Nagy Háború kitörésének estéjén megszervezett misét ugyanennyi konzervatív portál, és keresztény felekezet is támogatja. A hívők előtt a templomok Budapest-szerte 17 órától nyitva fognak állni.

A Humbák Művek vallási karikatúrájára hasonlító új, Feri atya imázsánál kontroverzívebb vendéglátóipari egység nyílt meg a Rottenbiller utcában "Padre" néven. A merész húzásnak nem maradtak el a kritikusai, ám a #kurvák, #kokain, #Jesus neonfeliratokkal tarkított pincehelyiség merészsége több fiatalnak is elnyerte a tetszését.

Megjegyzések