Történések a játék világában - Jelenések


Az első világháború kirobbanásának évfordulója:

június 28-án este 18:24 perckor légvédelmi riadószirénák hangzottak fel Budapesten.

A Margitszigeten zajló konfliktust a CNN-t beleértve több hírcsatorna, és amatőr drónos is közvetítette a TV-ben, valamint a ZeroNeten egyaránt.
A felvételeken egyértelműen több vérfarkas, öt felségjelzés nélküli, fekete egyenruhás kommandós, valamint jó pár civil összecsapása látható.

A nézők megfigyelhettek egy a Japánkertben törzsi ceremóniát végrehajtó vérfarkas falkát, amint egy tucat ütőerő növelő eszközzel felszerelt Fradi drukkert tépnek szét. A bomberdzsekis férfiak egy őket visszafogni kívánó apáca unszolása ellenére támadták meg a farkasokat, és szereztek halálos sérüléseket.

Egy ismeretlen, hosszú szőke hajú férfi könnygázgránátvető segítségével zavarta meg a rítust, ezzel javítva a kommandósok esélyeit, akik viszont így is súlyos veszteséget szenvedtek el
A sziget másik pontján az eseményeket követők egy utcai ruhában lévő férfi és egy két méteres acsarkodó farkasember kardpárbaját nézhették végig, amit egy arany villanás zavart meg.

A sziget mértani középpontján megjelent a már több felvételről is ismert Isis alak: arcán a döbbent felismerés szikrájával tépte le mindkét szivárvány színben pompázó szárnyát. Az ég aranyba váltott, és megszólaltak a légvédelmi szirénák.

A Magyar Honvédség jelentése szerint két JAS 39 Gripen típusú vadászgép mért rakétacsapást a szigetre, megakadályozandó egy Deák tér méretű katasztrófa jövőbeni megismétlődését, ám az arany fényben úszó entitás sértetlenül vészelte át a támadást, majd ismeretlen módszerrel távozott a szigetről.

A rakéták becsapódása után világszerte percre pontosan fél órára leállt minden telekommunikációs eszköz, a Föld egész területén megszűnt az áramszolgáltatás. A híradások a globális áramkimaradás után tudósítottak a Nemzetközi Űrállomás pusztulásáról. A törmelék nagy része Budapest felett égett el a sztratoszférában, több nagyobb elem a város különböző pontjain, illetve a Margit-szigeten csapódtak be.

Az áramszünet után több felvétel is készült több ezer fehér ruhába öltözött emberről, akik megdicsőült tekintettel fehér fénypászmába foglalva távoztak az égbe a világ minden táján, közben fülsiketítő harsonaszó hallatszott mindenhol.

A város időleges káoszba fulladt, az események hatására többen öngyilkosságot kíséreltek meg, sikertelenül. Budapest, és a világ lakosai számára egyértelművé vált, hogy a halál nem fog többé az embereken.


Első hetek:

Az országban, de főként Budapest utcáin az erős rendőri jelenlét hatására nem történik több bűncselekmény a szokásosnál, de a szabálysértések száma emelkedik: többen nemtörődömségből megszegik a közlekedési szabályokat, beltéren dohányoznak, közszeméremsértést követnek el. Az első napokban gyakoriak az úgynevezett világvége bulik, ahol férfiak és nők napokon keresztül folyamatosan táncolnak, közösülnek egymással, és különféle tudatmódosító szereket használnak, mintha nem lenne holnap. Ami viszont kérlelhetetlenül eljön, és az élet megy tovább egy teljesen más kerékvágásban.
Sokak eltűntek, gyászolnak, vagy pedig egyszerűen nem mennek be dolgozni. Egyes boltok nem nyitnak ki, a kritikus infrastruktúra viszont szinte zavartalanul üzemel: az áramszolgáltatás stabil, a telefon- és internetvonalak kisebb-nagyobb kimaradásokkal működnek.

Az emberek világszerte észlelték, hogy az ég permanensen arany színben pompázik. Éjszaka habár a nap lemegy, még így is jók a látási viszonyok. A szakértők a megnövekedett fényszennyezés hatásának tulajdonítják a lakosság körében növekvő álmatlanságot, valamint az állatvilág megbolydulását, melynek hatása az éjszaka aktív élővilágon, és a madarakon is megfigyelhető.

A Magyar Honvédség jelentése szerint a Margit-sziget jelentős hányada megsemmisült, az Árpád-hidat komoly károk érték, így a szigetet, valamint az Árpád-, és Margit-hidakat katonai műveleti területté nyilvánították, azok a lakosság számára nem látogathatóak. Az események tükrében Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter lemondott posztjáról. A civil áldozatok száma jelenleg ismeretlen, az anyagi kár jelentős.

A római katolikus egyház bíborosi tanácsa élő adásban jelentette be az elragadtatás megtörténtét, valamint a riporterek kérdésére válaszolva megerősítették I. Ferenc pápa megdicsőülését, és a pápaválasztás folyamatának megkezdését. A pápai posztra esélyes Gualtiero Bassetti bíboros külön hívta fel a hívek figyelmét a bűnbocsánat szentségének fontosságára, továbbá kifejezte: most mindennél fontosabb, hogy az emberek a katolikus erkölcs szerint éljenek, és rendszeresen fohászkodjanak az Úrhoz.

Több hírcsatornának is interjút adnak az elragadtatást megtapasztalók. A beszámolók alapján megállapítható, hogy több teológiai értelmezéssel szemben nem csak a keresztények üdvözültek, a világon minden vallásból és felekezetből távoztak emberek az ég felé, beleértve a magukat ateistáknak vallókat is. A világon az összes újszülött, a kiskorú gyermekek nagy hányada nyom nélkül eltűnt, csak ruhadarabokat hagyva maguk után.

A Magyar Kormány közleményben szólítja fel a lakosságot a szabálykövető viselkedésre, a munka nélkül maradt óvónők számára közmunkaprogramot biztosít, valamint nemzeti gyásznapot hirdet az eltűntek emlékére, továbbá tájékoztatást ad a halhatatlanság kiszámíthatatlanságával kapcsolatban, és minden állampolgárt arra buzdít, hogy ne veszélyeztessék magukat és embertársaikat.

ZeroNeten több horrortörténetbe illő eseményt is leírnak az öngyilkossági kísérletekkel kapcsolatban. Több magát ápolónak és orvosnak valló anonim felhasználó számol be biológiailag képtelen túlélésekről, és pokoli agóniáról: olyan emberekről, akik felkötötték magukat, a nyakcsigolyájuk eltört, és sosem fognak felépülni. Egy férfiről is szó esik, akinek a tüdeje lőtt seb hatására omlott össze, és már órák óta kidülledt szemmel próbálja venni irtózatos fájdalmak közepette az utolsó lélegzetét, mégsem hal meg.



Megjegyzések